7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю / скріншот Telegram

Після того, як сьогодні вранці Ізраїль масовано обстріляли ракетами з Сектора Гази, а також на територію країни проникли палестинські бойовики з ХАМАС, ізраїльська армія атакує позиції палестинців

Як повідомляє News.sky, авіація рівняє з землею місця скупчення терористів. Є інформація, що в цих будівлях базувалися чиновники Хамасу.

"В останні кілька хвилин ми стали свідками очевидного повітряного удару по місту Гази. Судячи з усього, було влучання у висотну будівлю, в результаті чого спалахнуло полум'я і піднявся густий чорний дим... військовий представник Ізраїлю підтвердив, що країна завдає ударів по цілях в Секторі Гази з повітря і що наземні операції неминучі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ТАСС бойове крило ХАМАС — угруповання "Бригади Ізеддіна аль-Кассема" виступило з загрозою, що у відповідь на "руйнування палестинської вежі в Газі буде завдано удару по Тель-Авіву".

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що завдала удару по двох висотних будівлях у Газі, де знаходилися військові об'єкти ХАМАС, повідомляє The Times of Israel.

"Терористична організація ХАМАС навмисно розміщує свої військові об'єкти у самому центрі цивільного населення Сектору Гази. Перед завданням удару ЦАХАЛ заздалегідь попередив мешканців будівлі та попросив їх евакуюватися", - заявили в Ізраїлевій армії. Судячи з відео, одну з будівель повністю зруйновано.

Атака на Ізраїль

7 жовтня 2023 року бойовики палестинського ісламського руху ХАМАС завдали з Сектора Гази масованого ракетного удару по Ізраїлю. По Ізраїлю випустили понад 2000 ракет. 

ХАМАС захопив військову базу Ізраїлю. У відповідь Ізраїль розпочав операцію "Залізні мечі". Зараз армія Ізраїлю контратакує бойовиків ХАМАС, які скоїли напад на її території.

Радбез ООН збереться на екстрене засідання через атаку ХАМАС на Ізраїль.

Вас також можуть зацікавити новини: