Гіркін, критикуючи Путіна, акумулює на себе право-радикальну частину російського суспільства / скріншот

Політтехнолог Борис Тізенгаузен розповів, чому терористові Ігорю Стрєлкову-Гіркіну дозволили відкрито критикувати Володимира Путіна і яке майбутнє чекає його.

"З критикою влади Гіркіним - це дуже технологічний хід з боку ФСБ, так раніше працювали і в КДБ, щоб виявити незгодних. Вони організовували якийсь підпільний осередок тих, хто ненавидять радянську владу, і дивилися хто та туди приходить, хто розкривається там, хтось може про це не говорить, але він туди приходив. Всіх на олівець і потім розібралися", - сказав він в ефірі.

За його словами, тут та ж сама історія.

"Гіркін, критикуючи Путіна, кажучи там якісь умовно військово-правильні речі з боку для російського електорату, він акумулює на себе ось цю право-радикальну частину російського суспільства, яка стає все більшою, яка розуміє, що Путін загруз у цій війні, яка хоче, щоб Путін раз і назавжди вдарив ядерною зброєю і закрив питання або там загальної мобілізації", - заявив Тізенгаузен.

Політтехнолог стверджує, що невдоволення тим, як Путін веде і як закінчить цю війну серед певної категорії населення зростає.

"Цих людей потрібно взяти під контроль: для цього з'являється Гіркін, який власне цю критику і втілює в життя і далі трансформується в політичний проект, щоб не з'явилося стороннього нічого та не забрали. А за різними оцінками від 12 до 14% ось це право-радикальна частина суспільства. Тому, швидше за все, Гіркін згодом трансформується в політпроект і збере ось цих незгодних, але імперськи налаштованих і вони нікуди не загубляться", - додав він.

Затримання та арешт Гіркіна - деталі

21 липня в московській квартирі затримали терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), його, ймовірно, підозрюють в екстремізмі. Колишній депутат, лікар ПВК "Вагнер" Дмитро Петровський зізнався, що написав заяву на колишнього "міністра оборони" ДНР " і затятого критика Кремля. Міщанський суд Москви взяв його під варту на два місяці.

Терорист систематично критикував владу РФ і військове командування за те, що вони недостатньо успішно ведуть війну проти України.