Хто стоїть за затриманням терориста Гіркіна: озвучені версії / скриншот

Сьогодні в московській квартирі затримали терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), його, ймовірно, підозрюють в екстремізмі. Колишній депутат, лікар ПВК "Вагнер" Дмитро Петровський зізнався, що написав заяву на колишнього "міністра оборони "ДНР" і затятого критика Кремля.

"Так, я написав заяву на Стрєлкова в прокуратуру чотири дні тому. І так, я дійсно співробітник ПВК "Вагнер", двічі їздив у відрядження хірургом. Стрєлкова я вважаю "військовою Бліновською": збирає великі донати нібито на допомогу нашим хлопцям, а за витрачені кошти не звітує. Останньою краплею, звичайно, стали слова Стрєлкова про нашого президента Володимира Путіна. Вважаю, що образа першої особи держави – це злочин. Не можу поки точно сказати, після моєї заяви затримали чи ні, перед простим хірургом генеральна прокуратура не звітує. Але, сподіваюся, що саме я дав хід справі", – сказав він у коментарі виданню "ЯРИНФОРМ". 

При цьому Telegram-канали SHOT і "112" пов'язують затримання Гіркіна з іншим епізодом – москвичка, обурена його висловлюваннями на адресу керівництва країни, довгі місяці пише на нього заяви і вимагає перевірити Гіркіна на заклики до повалення влади, критику на адресу президента, а також закликає звернути увагу на його збори грошей на допомогу російським військовим.

Відео дня

Затримання Ігоря Стрєлкова-Гіркіна - що відомо 

Вдень 21 липня в Telegram-каналі терориста з'явилося звернення від імені його дружини Мирослави Регінської, в якому стверджується, що в їхню московську квартиру приїхали зі слідчого комітету, коли її не було вдома. Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) правоохоронці затримали і відвезли в невідомому напрямку.

Його адвокат Олександр Молохов стверджує, що точних даних про місцезнаходження і суть пред'явлених звинувачень немає. Дружина терориста повідомила, що Гіркіну висунули звинувачення за статтею 282 Кримінального кодексу Російської Федерації (екстремізм).

Ще в квітні терориста вимагали перевірити на предмет дискредитації російської армії. 

В останні дні у своєму Telegram-каналі Гіркін особливо різко висловлювався на адресу російського диктатора Володимира Путіна і Аліни Кабаєвої, яку називають його цивільною дружиною.

Вас також можуть зацікавити новини: