Политолог раскритиковал Запад / Коллаж УНИАН / фото 148 ОАБр, Скриншот

Захід навмисно надає Україні менше допомоги, ніж може. Про це заявив німецький політолог Герфрід Мюнклер в ефірі ZDF.

"Ми асиметризували можливості українців. Ми зв'язали їм одну руку за спиною! Ми сказали, що будемо постачати певну зброю, але вони не повинні використовувати її проти Росії. Ми ведемо війну проти Росії санкціями, щоб меч, який росіяни підняли, безсило впав з їхніх рук. Але цього не відбувається!" - цитує його Bild.

Політолог вважає, що партнери повинні надати Україні допомогу, яка дасть змогу її військам утримувати свої позиції на фронті, а також покаже Путіну, що він не виграє у війні на виснаження.

Відео дня

"Якщо Путіну доведеться вести війну ще три або чотири роки, він зіткнеться з фінансовими та економічними проблемами. У цьому-то вся суть!" - підкреслив Мюнклер.

Німеччина відмовилася дати Україні Taurus:

Як відомо, далекобійні ракети, які запитувала Україна, вже передали Велика Британія і Франція. Українські військовослужбовці успішно застосовують їх на фронті.

За даними The New York Times, Сполучені Штати Америки також таємно відправили Україні понад 100 ракет ATACMS.

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц виступає проти відправки німецьких ракет Taurus, оскільки боїться, що українські війська завдадуть удару по Москві. За відправку ракет в Україну виступала опозиція, а також низка експертів і дипломатів.

Вас також можуть зацікавити новини: