Це останній етап місії, яку хотів зробити Папа Римський Франциск / фото REUTERS

Кардинал Маттео Дзуппі, посланник Папи Римського Франциска зі встановлення миру в Україні, вирушив до Пекіна з дипломатичною місією щодо завершення війни Росії проти України.

Як повідомляє La Repubblica, завтра посланника Папи прийме прем'єр-міністр Лі Цян. Також він зустрінеться з іншими вищими китайськими інституційними лідерами.

Перед поїздкою дипломати Ватикану провели консультації зі США, НАТО та Італією.

Відео дня

Відзначається, що це останній етап місії, яку хотів зробити Папа Римський Франциск, щоб спробувати змусити замовкнути зброю в Україні.

Посланник Папи Римського - що відомо

Як повідомляв УНІАН, у червні стало відомо, що місію з "послаблення напруженості у війні" очолить Ватикану кардинал Маттео Дзуппі. 5 червня він відвідав Київ, а пізніше - Москву, де зустрівся з радником Путіна і главою РПЦ Патріархом Кирилом.

Після візиту до Москви посланник Ватикану кардинал Маттео Дзуппі заявив, що мирного плану для завершення війни в Україні немає.

Пізніше повідомлялося, що Дзуппі працює над механізмом повернення додому українських дітей, викрадених Росією. На публічному заході в Римі він уточнив, що вже особисто обговорював це питання з понтифіком.

Вас також можуть зацікавити новини: