У Ватикані розповіли, що обговорювали в рамках спецмісії / фото REUTERS

Посланник Ватикану кардинал Маттео Дзуппі заявив, що у них немає мирного плану по завершенню війни в Україні.

Як пише італійське видання RAI, таку заяву він зробив після візиту до Москви в рамках спеціальної місії Ватикану. За словами кардинала, її основним елементом були "гуманітарні аспекти". "Я думаю, що в найближчі дні разом з Державним секретаріатом і Папою поміркуємо над тим, щоб розвинути те, що ми почули", - сказав він.

"Немає мирного плану, немає посередництва. Є велике прагнення до того, щоб покінчити з насильством і зберегти людське життя, починаючи з найменших", - додав Дзуппі.

Відео дня

Місія Ватикану: що відомо

Нагадаємо, наприкінці квітня Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у якійсь миротворчій місії для припинення війни.

ЗМІ писали, що Офісу президента України нічого не відомо про цю місію, а влада не дозволяла вести будь-які переговори від імені українців.

Пізніше стало відомо, що кардинал Маттео Дзуппі повинен провести місію, яка б посприяла "ослабленню напруженості у війні".

5 червня кардинал прибув до Києва, а на цьому тижні зустрівся в Москві з радником Путіна Юрієм Ушаковим і главою РПЦ Патріархом Кирилом.

Вас також можуть зацікавити новини: