Подоляк: Якщо Пригожин десь "вспливе", то всі зрозуміють, що Путін "лох" / колаж УНІАН, скріншот

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк не сумнівається в тому, що керівник ЧВК "Вагнер" Євген Пригожин дійсно був ліквідований російською владою внаслідок авіакатастрофи. Про це він сказав в ефірі інформаційного телемарафону.

"Враховуючи психотип Путіна, жодного варіанту, що Пригожин вижив, не існує, тому що Путін був абсолютно обнулений навіть невдалим заколотом, Путін був абсолютно дискредитований в очах своєї еліти, вони перестали на нього дивитись, як на "пахана". А в Росії сьогодні побудована система влади "паханського" типу, кримінального типу, і "пахан", "авторитет" не може бути таким, яким Путін був останні два місяці, і саме йому потрібно було показово знищити Пригожина", - сказав він.

Враховуючи це, за словами Подоляка, якщо виявиться, що ліквідація Пригожина була все ж інсценуванням, то це буде остаточне "обнулення" авторитету Володимира Путіна.

Відео дня

"Якщо Пригожин десь "вспливе" - це буде остаточне "обнулення" Путіна, його просто не існує, після цього. Його просто пристрелять у кабінеті. Тому що будуть розуміти, що він "лох". Ось так будуть сприймати Путіна, якщо Пригожин десь воскресне", - сказав він.

Також Подоляк розглянув ще одну конспірологічну версію про те, що Пригожина все ж залишили живим.

"Наприклад, перший літак збивають і говорять, що там був Пригожин, і де-юре він вмирає, в другий спецназ заходить, коли він приземлився в Москві, забирає Пригожина, його відвозять на спецбазу, там його катують і це в онлайні дивиться Путін, який сильно ним ображений. Це ще гірше для Пригожина. Це як версія може бути, але це не відміняє, що його вбили, тому що його будуть катувати і прямо в ефірі перед Путіним він вмре", - сказав він.

За словами радника голови Офісу президента, керівництву РФ знадобився якийсь час, щоб підготуватися до ліквідації керівництва ЧВК та прибрати до рук активи Пригожина, в тому числі, в Африці.

Ліквідація Пригожина - що потрібно знати

23 червня 2023 року ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив "марш справедливості" на Москву, щоб "зупинити" міністра оборони Росії Сергія Шойгу. 24 червня "вагнерівці" встановили контроль над Ростовом та дійшли до Московської області, збивши дорогою декілька російських гелікоптерів і літак. За 200 км до столиці РФ Пригожин різко зупинив колону, а згодом вона вирушила до Білорусі, отримавши гарантії безпеки від диктатора Лукашенка.

23 серпня на території Росії зазнав аварії літак Євген Пригожина, в якому нібито перебував він та інші топ-офіцери ЧВК "Вагнер". Усі 7 пасажирів літака та 3 члени екіпажу загинули.

За словами американських аналітиків, після майже достовірного вбивства ватажка ПВК Пригожина, її засновника Дмитра "Вагнера" Уткіна та керівника служби логістики та безпеки Валерія Чекалова ця приватна військова компанія більше не буде існувати.

Вас також можуть зацікавити новини: