Пригожин сам підписався на своє вбивство: Подоляк сказав, коли рішення було прийнято / колаж УНІАН, фото скріншот, REUTERS

"Походом на Москву" ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин сам підписався на своє вбивство та знищення угруповання. Таку думку в коментарі FREEДОМ озвучив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Пригожин в останні місяці, безпосередньо ПВК "Вагнер" до військових дій на території України стосунку не мали. Вони поступово перебиралися в Африку. Я хотів би, щоб ми перестали жити міфами, спекуляціями інформаційними, що вони загрожують Польщі, Литві. Це все була спекулятивна історія. Ми про це на самому початку, коли Пригожин підписав собі папір, ордер на власне вбивство, о 19:30 24 червня. Було зрозуміло, що він підписав собі також ордер на знищення ПВК "Вагнер", – сказав радник.

За словами Подоляка, після бунту "вагнерівців" триває знищення цієї структури в повному обсязі. Він прогнозує, що крім Пригожина і засновника ПВК "Вагнер" Дмитра Уткіна будуть ліквідовані й інші командири, які так чи інакше були близькі до керівництва "Вагнера". 

Відео дня

"На цьому етапі бойових дій Путіну не потрібні штурмові загони з професійною підготовкою, з професійним вишколом військовослужбовців. Це дорого. Йому на цьому етапі війни потрібні абсолютно даремні малопідготовлені, в яких не вкладала Росія грошей, мобілізовані ресурси, але у великій кількості. Десятки тисяч людей, яких можна посадити в перший, другий ешелон, щоб їх вбивали. ... Завдання Путіна зараз – висидіти. Щоб усі сказали: "Ми втомилися від цієї війни, давайте про щось домовлятися". Щоб це завдання реалізувати, йому немає необхідності йти вперед, він не буде робити якихось істотних наступальних дій", – зазначив він.

Ліквідація Пригожина - що потрібно знати

23 серпня на території РФ зазнав аварії літак Євген Пригожина. Він та інші топ-офіцери "Вагнера" загинули.

Американські аналітики стверджують, що після майже достовірного вбивства ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, її засновника Дмитра "Вагнера" Уткіна і керівника служби логістики та безпеки Валерія Чекалова приватна військова компанія "Вагнер" більше не буде існувати.

Вас також можуть зацікавити новини: