Путін підтримує ХАМАС для своєї вигоди / скриншот

Ізраїльські ЗМІ стверджують, що президент РФ Володимир Путін міг домовитись з бойовиками ХАМАС про звільнення заручників з російським громадянством в обмін на надання зброї.

Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко розповів "24 Каналу", що робить це кремлівський лідер не для благих цілей, а задля вигоди.

"Громадяни йому, звісно ж, не потрібні. Але йому потрібно підтримувати рівень напруженості на Ближньому Сході. Не випадково, що ХАМАС перший закордонний візит здійснив у Москву, а не в Іран, Туреччину чи інші країни. Приїхали до "старшого терористичного брата", – зазначив він.

Відео дня

За словами Яковенка, фінансування палестинських бойовиків відбувається з Катару, зброю постачає Іран, а Росія є головною "кришою".

"Мовиться про зброю та про те, щоби продовжувати супротив. Тому що Путіна вкрай не влаштовує знищення ХАМАС, яким займається Ізраїль. Тому усі сили, щоб запобігти цьому, Путін зараз на це кидатиме", – вважає експерт.

На його думку, якщо бойовикам знадобиться матеріальна, дипломатична чи військова допомога, то РФ її забезпечить. Все це робиться лише заради того, щоб війна на Близькому Сході не закінчилась зараз, а сектор Гази не був очищеним від терористів.

ХАМАС та Росія

26 жовтня делегація ХАМАС на чолі з членом політбюро руху Абу Марзуком приїхала з візитом до Москви.

Крім того, Путін відзначився скандальною заявою - порівняв Ізраїль з нацистською Німеччиною, коментуючи блокаду Гази. 

Представник правлячої ізраїльської партії "Лікуд" Амір Вайтман розкритикував Росію за підтримку бойовиків угруповання ХАМАС і пригрозив РФ розплатою. 

"Росія підтримує нацистів, які хочуть вчинити геноцид нашого народу. І Росія заплатить. Слухайте мене дуже уважно: ми покінчимо з цими нацистами, ми виграємо цю війну. Після цього ми не забудемо, що ви робите. Ми прийдемо і подбаємо, щоб Україна виграла, ми подбаємо, щоб ви заплатили за те, що зробили. Ми не забудемо. Запам'ятайте, що я зараз сказав: ви заплатите", – підкреслив ізраїльський політик.

Вас також можуть зацікавити новини: