Очікується, що кампанія триватиме "від шести тижнів до шести місяців" / фото ua.depositphotos.com

Ізраїль направив війська й танки в північну частину сектора Гази, що він називає другою і тривалішою фазою своєї війни проти ХАМАС. 

Як йдеться в матеріалі Bloomberg, це більш "обережний підхід, ніж той, який Ізраїль обіцяв після нападу угруповання бойовиків 7 жовтня, під час якого загинули 1400 осіб".

Автор матеріалу пише:"Замість масованого наземного вторгнення військові почали діяти повільно, застосовуючи підхід, заснований на втратах, побоюваннях з приводу поширення конфлікту на Хезболлу на півночі та внутрішньополітичному тиску на прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху". 

Відео дня

Як йдеться в матеріалі, за словами кількох чиновників, очікується, що кампанія триватиме "від шести тижнів до шести місяців".

"Мета, за словами офіційних осіб, відрізняється від попередніх конфліктів з сектором Гази, коли план полягав у тому, щоб залишити ХАМАС переможеним. Тепер уряд хоче знищити його як організацію і забезпечити, щоб сектор Гази більше не був джерелом антиізраїльського насильства, заявили офіційні особи, які попросили не називати їхні імена", - йдеться в матеріалі.

Автор зазначає, що наскільки це реалістично, залишається неясним, у зв'язку з чим США та інші союзники чинять тиск на Ізраїль, щоб він конкретизував свої цілі, а також озвучив бачення того, що буде далі.

"Амос Ядлін, колишній директор військової розвідки, заявив журналістам на телеконференції, що в цілі Ізраїлю входить вбивство щонайменше 10 000 ополченців ХАМАС із загального числа близько 30 000", - пише автор.

У матеріалі також наголошується, що за словами офіційних осіб, служби безпеки створили групу, завданням якої буде переслідування кожного лідера ХАМАС, який брав участь у нападі 7 жовтня. 

"За даними військових, деякі вже вбиті... Інша мета, яка широко обговорюється, полягає в тому, що Ізраїль не поверне весь сектор Газу тому, хто буде правити замість ХАМАС. За словами кількох чиновників, планується створення буферної зони, щоб запобігти повторенню атак", - йдеться в матеріалі.

Війна Ізраїлю з ХАМАС

28 жовтня 2023 року Ізраїль влаштував блекаут в секторі Гази.

29 жовтня 2023 року стало відомо про те, що Ізраїль вводить додаткові війська в сектор Гази. Наземна операція розширюється. Цивільне населення закликають негайно евакуюватися в безпечні райони на півдні анклаву.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль розпочав "другу війну за незалежність". Рішення про початок наземного вторгнення на територію сектора Гази було ухвалене одностайно, каже прем'єр.

Вас також можуть зацікавити новини: