Лукашенко утискає громадян і допомагає агресору / фото REUTERS

Європейський союз продовжив санкції проти білоруського диктатора Олександра Лукашенка і його найближчих соратників до кінця лютого наступного року. Про це повідомляє офіційний журнал Євросоюзу.

"Враховуючи тяжкість ситуації, що зберігається в Білорусі і причетність Білорусі до незаконної агресії Російської Федерації проти України, доцільно зберегти в силі всі заходи, вжиті союзом. Рішення має бути продовжено до 28 лютого 2024 року", – йдеться в повідомленні.

Під європейські санкції потрапили в цілому 243 фізичних особи, включаючи самого Лукашенка, а також 32 юридичні особи. Обмеження передбачають заморозку активів, а для фізосіб – ще й заборону на в'їзд до Європи. 

Відео дня

Ситуація в Білорусі - останні новини

26 лютого на одному з білоруських військових аеродромів партизани зуміли вивести з ладу російський літак дальньої радіолокаційної розвідки А-50.

На тлі російського вторгнення в Україну армія Білорусі вже понад рік ніяк не може припинити військові навчання, очевидною метою яких є сковування українських резервів уздовж білоруського кордону.

Днями у Білорусі затвердили смертну кару за "державну зраду". Карати смертю будуть посадовців та військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини: