Британія посилила санкції проти російських олігархів / скріншот

Великобританія посилила санкції щодо російських олігархів. Лондон заборонив технічне обслуговування літаків або кораблів, які належать громадянам РФ з санкційного списку або їх підприємствам.

Про це повідомляє прес-служба британського уряду.

"Завдяки цим новим повноваженням, закріпленим в парламенті за допомогою законодавчого акту, Великобританія тепер може заборонити олігархам, які перебувають під санкціями, отримувати вигоду з провідної світової авіаційної та морської промисловості та інженерів Великобританії", - зазначено в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що прийнятий закон вже застосували щодо бізнесменів Євгена Швідлера та Олега Тинькова.

"Немає сумніву, що Путін і його еліта були здивовані силою наших санкцій. Ми будемо продовжувати посилювати тиск до тих пір, поки в Україні знаходяться російські війська, націлені не тільки на бізнес олігархів, але і на їх активи та міжнародний спосіб життя", - прокоментувала новий закон міністр закордонних справ Великобританії Ліз трас.

У свою чергу державний секретар з транспорту Грант Шаппс вказав, що законодавство Британії дозволяє розширити способи позбавлення російських олігархів "доступу до їх розкішних іграшок".

"Наші економічні та транспортні санкції працюють на те, щоб задушити тих, хто найбільш замішаний в путінському режимі, гарантуючи, що ніхто на території Великобританії не зможе підтримати нелюдський напад Путіна на Україну", - підсумував Шаппс.

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Окупанти бомблять міста, знищують інфраструктуру і вбивають українців.

У зв'язку з цим ЄС ввів санкції проти близького оточення президента РФ Володимира Путіна і пропагандистів.

У зв'язку з цим в країнах Європи почали заарештовувати майно російських олігархів, в тому числі і яхти. 

Крім того, Лондон має намір ввести санкції щодо так званих "ДНР" і "ЛНР".

Вас також можуть зацікавити новини: