Десятий пакет санкцій в ЄС узгодили після компромісу з Польщею: що відомо

Зазначається, що ЄС активізує роботу над санкціями проти режиму Лукашенка.

Десятий пакет санкцій ЄС проти Російської Федерації вдалося узгодити після компромісів Польщі. Варшава погодилася відмовитися від обмеження імпорту синтетичного каучуку з РФ.

Видання Deutsche Welle повідомило, що саме імпорт російського каучуку викликав дискусії, бо польський представник наполягав на жорстких санкціях. При цьому одна з країн виступила проти запропонованого механізму зниження ліміту. З цього питання Єврокомісія повинна представити спеціальний механізм контролю рівня диверсифікації закупівель цього матеріалу з перевірками кожен квартал.

У підсумку Польща погодилася на санкції за незаконну депортацію українських дітей до Росії та проти імпорту російських алмазів. Крім того, сторони продовжать роботу щодо обмежень проти ядерного сектору РФ, а також запустять процес щодо штрафних заходів проти 150 російських пропагандистів.

Також Європейський союз займеться санкціями щодо режиму Олександра Лукашенка.

Десятий пакет санкцій проти Росії - що відомо

15 лютого Єврокомісія офіційно представила десятий пакет санкцій проти Російської Федерації, який прредлагал ввести обмеження на експорт в РФ з ЄС критичних технологій і промислових товарів на суму понад 11 мільярдів євро.

22 лютого на зустрічі послів країн ЄС не вдалося прийняти рішення про десятий пакет санкцій та провалили один з пунктів нового санкційного пакету.

24 лютого посли Євросоюзу все ж узгодили десятий пакет санкцій проти Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: