Нетаньяху виступив з першою за сьогодні публічною заявою / скриншот

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху виступив з першою за сьогодні публічною заявою щодо масової атаки терористичної групи ХАМАС. Він заявив у відеозверненні, що його країна перебуває у стані війни. 

"Громадяни Ізраїлю, ми в стані війни. Це не операція, не ескалація, це війна. І ми переможемо. Ворог заплатить ціну, якої він ніколи раніше не знав", – сказав він. Ця заява пролунала приблизно через п’ять годин після початку нападу терористичної групи, що базується в Газі.

Сектор Газа - що відбувається в Ізраїлі

Вранці в суботу, 7 жовтня, з сектора Гази бойовики палестинського ісламського руху ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. 

Відео дня

За повідомленнями ЦАХАЛ, по Ізраїлю випустили понад 2000 ракет. В мережі показали, як батарея "Залізний купол" працювала над відбиттям масованої атаки. Також терористи проникли у населені пункти на кордоні з Газою. 

Міністр оборони країни Йоав Галлант заявив, що ХАМАС розпочав війну, та затвердив призов солдат резерву. Головний речник Армії оборони Ізраїлю, контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що в країні оголошено воєнний стан.  

У відповідь на атаку ХАМАС ізраїльська армія розпочала операцію "Залізні мечі", у Газі чули вибухи.  

Атака ХАМАС припала на 50-ту річницю Йомкіпурської війни або Війна Судного дня – 18-денного збройного конфлікту між Ізраїлем з одного боку і Єгиптом та Сирією з іншого. 

Вас також можуть зацікавити новини: