Іран є співучасником воєнних злочинів / фото depositphotos.com

Швейцарія приєдналася до пакету санкцій Європейського Союзу проти Ірану у зв'язку з постачанням зброї Росії.

"20 жовтня ЄС запровадив санкції проти трьох іранських фізичних осіб та однієї іранської організації. Вони нібито причетні до розробки та постачання до Росії безпілотників, які використовувалися під час війни в Україні", - заявив уряд країни.

При цьому Федеральний департамент економіки та енергетики спільно з Федеральним департаментом закордонних справ вирішили не приймати санкції ЄС, введені проти Ірану у зв'язку з нинішніми протестами. Зазначається, що рішення було прийнято з урахуванням усіх внутрішніх і зовнішньополітичних інтересів Швейцарії.

Відео дня

Водночас Швейцарія засудила застосування сили іранськими правоохоронцями під час протестів та закликає Іран виконувати свої зобов’язання щодо прав людини на двосторонньому та багатосторонньому рівнях.

Співпраця Ірану з Росією – найважливіші новини

Як повідомляв УНІАН, у липні цього року Росія закупила в Ірану велику партію бойових дронів Shahed-136 та Mohajer-6. За різними оцінками, їхня кількість може досягати до кількох тисяч одиниць.

29 жовтня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що йому телефонував міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір Абдоллахіан, під час дзвінка Кулеба вимагав від Ірану негайно припинити потік зброї до Росії, яка використовується для вбивства мирних жителів і руйнування критичної інфраструктури в Україні.

Раніше була інформація, що Іран надасть для РФ високоточні ракети, а також бронежилети.