У Бєлгородській області скасували режис КТО / скріншот

У Бєлгородській області Росії раптово скасували режим контртерористичної операції (КТО). Його запровадили у понеділок, 22 травня.

"Прийнято рішення про скасування правового режиму контртерористичної операції на території Бєлгородської області", – повідомив губернатор області В'ячеслав Гладков у Telegram, опублікувавши посилання на відповідний документ. 

При цьому про поточну ситуацію на Бєлгородщині Гладков не розповів.

Відео дня

Що відбувається в Бєлгородській області

Вранці у понеділок, 22 травня, повстанці проти путінського режиму зайшли на територію Бєлгородської області РФ. Військову операцію там проводять бійці Легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу".

Ці події спричинили неабияку паніку в командуванні ЗС РФ. Було вирішено стягнути в Грайворонівський район Бєлгородської області практично всі силові ресурси, які були поблизу, через що інші ділянки російського кордону опинилися майже без прикриття.

Водночас у розвідці Великої Британії прогнозують, що події у Бєлгородській області Кремль може використати на свою користь. Зокрема, в Росії можуть просувати наратив про те, що нібито РФ є жертвою у війні, спираючись на цей прорив.

Вас також можуть зацікавити новини: