Ватикан заговорив, що Росія повинна припинити агресію

Високопоставлений кардинал розрядив ситуацію навколо заяв понтифіка.

Після скандальних заяв Папи із закликом до України "підняти білий прапор миру", Ватикан виправдався та згадав про російську агресію.

Як повідомляє Reuters з посиланням на заяву кардинала П'єтро Пароліна, "першою умовою для будь-яких переговорів щодо припинення війни в Україні є те, що Росія має припинити свою агресію".

П’єтро Паролін, державний секретар Ватикану, заявив, що Ватикан наполягає на припиненні вогню і "перш за все агресор повинен припинити вогонь".

Намагаючись розрядити ситуацію та прояснити слова Папи Франциска, Паролін сказав, що понтифік хоче "створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого та тривалого миру".

"Очевидно що обидві сторони повинні сісти за стіл переговорів, і першою умовою має бути припинення агресії", - сказав Паролін.

При цьому кардинал наголосив, що вважає саме Росію агресором. Паролін сказав, що "війна, розв'язана проти України, була не наслідком стихійного лиха", а людським вибором.

Папа Римський запропонував підняти білий прапор: що відомо

Нещодавно Франциск, говорячи про війну в Україні та перемовини з РФ, оголосив, що сильнішим буде той, хто "має сміливість підняти білий прапор та вести переговори".

Заява викликала обурення в Україні, тому у Ватикані довелося пояснювати слова понтифіка. Вони заявили, що Папа повторив слова про "білий прапор" за журналістом.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини сказали, що не зрозуміли заяву Папи Римського. Вони пропонують йому приїхати в Україну, щоб побачити наслідки війни власними очима.

Президент України Володимир Зеленський назвав такі заяви "віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче знищити".

Вас також можуть зацікавити новини: