У Німеччині продовжується дискусія про передачу ракет Україні / фото REUTERS

Уряду канцлера Олафа Шольца потрібно ухвалити рішення про передачу Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.

Відповідний крок Німеччини активно вимагають депутати Бундестагу. Лист до Шольца підписали Марі-Агнес Штрак-Циммерманн (Вільні демократи), Антон Гофрайтер ("Зелені") та Андреас Шварц (СДПН).

"Зокрема, Україна потребує крилатих ракетних комплексів Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, для того, щоб цілеспрямовано послабити російську військову логістику", – йдеться в листі.

Відео дня

Депутати наголосили, що представники українського уряду запевнили їх в особистих розмовах, що ці ракети будуть використовуватися тільки на території України.

"Ми не бачимо причин сумніватися в цій обіцянці", – зазначили німецькі депутати. За їх словами, Німеччина зобов'язана постачати Україні усе необхідне для стримування російських окупаційних військ.

"Для цього потрібні, зокрема, запасні частини для вже поставлених систем і підтримка в ремонті цих систем", – йдеться у зверненні депутатів до Шольца.

Taurus для України - що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, у травні Україна офіційно запросила у Німеччини крилаті ракети Taurus.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба казав, що рішення про надання Україні далекобійних ракет Taurus перебуває у канцлера Німеччини Олафа Шольца "на столі", він має його ухвалити.

У серпні Шольц заявив, що Берлін не готовий до передачі Україні ракет Taurus.

Вас також можуть зацікавити новини: