У Білому домі відповіли на погрози Росії розв'язати космічну війну

У США заявили, що відреагують на удар по будь-якій американській інфраструктурі.

У США відреагували на російські загрози розв'язати космічну війну і бити по супутниках мільярдера Ілона Маска. У Білому домі вказали, що відреагують на удар по будь-якій американській інфраструктурі.

Про це повідомляє Reuters.

"США притягнуть Росію до відповідальності за будь - який подібний напад, якщо він відбудеться", - заявив представник американської Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Водночас він не уточнив, якою саме буде відповідь на такі дії Москви. Кірбі лише зазначив, що Російська Федерація має намір отримати протисупутникові системи.

Термінали Starlink на війні в Україні - що відомо

Українські військові використовують термінали супутникового зв'язку Starlink на передовій. Військові почали повідомляти про постійних збоях в їх роботі. Сам же Ілон Маск нібито заборонив використовувати Starlink для деокупації українського півострова Крим. 

Крім того, у вересні SpaceX звернулася до Пентагону, щоб американські чиновники профінансували роботу терміналів в Україні. За словами Маска, йому доводиться витрачати гроші не тільки на забезпечення безперебійного зв'язку, а й на кіберзахист від російських хакерів.

Також він прзнавался, що боїться ескалації конфлікту, що може спричинити початок Третьої світової війни.

27 жовтня директора Департаменту з нерозповсюдження і контролю над озброєннями МЗС РФ Костянтин Воронцов заявив, що комерційні супутники США, задіяні в російсько-українській війні, можуть стати "законними цілями" для РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: