Салліван обговорить війну в Україні з країнами, які не засудили РФ / Ілюстрація REUTERS

У Данії пройде неофіційна зустріч, на якій обговорять основні принципи миру в Україні. На неї запросили представників країн, які не засудили російську агресію.

Як пише The Guardian, переговори в Копенгагені пройдуть цими вихідними, зустріч організувала Україна. Від Сполучених Штатів Америки поїде радник президента Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.

Крім представників західних країн, які засудили війну, на зустріч запросили Індію, Південну Африку і Бразилію. Поки невідомо, чи приїдуть вони на переговори. Видання зазначає, що це не формальний саміт.

Відео дня

Позиція Індії, ПАР та Бразилії щодо війни

Нагадаємо, що Бразилія не ввела санкції проти РФ і відмовилася продавати Україні зброю зі страху "спровокувати" російського диктатора. Крім того, президент Бразилії пропонував українцям подумати над тим, щоб відмовитися від Криму.

Індія, хоч і не визнає окупацію українських територій, зміцнює економічні зв'язки з Російською Федерацією.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса в червні приїхав до Києва, а потім до Москви, щоб представити свій мирний план для завершення війни. Володимир Зеленський після зустрічей сказав, що українська формула миру - єдина правильна.

Вас також можуть зацікавити новини: