Грузія хоче вступити у НАТО / фото ua.depositphotos.com

Повномасштабна війна в Україні викрила перед усім світом природу російського імперіалізму.

Про це заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі під час виступу перед військовими з нагоди Дня Сил оборони Грузії. Вона додала, що вторгнення РФ в Україну "потрясло світ, оскільки були проігноровані всі принципи міжнародного права та гуманізму".

Президентка Грузії наголосила, що сили вторгнення не можуть перемогти тих, хто боронить свою країну.

Відео дня

"Це той приклад, який Грузія у своїй історії демонструвала багато разів", – сказала вона.

За словами Зурабішвілі, російське вторгнення "викликало нове розуміння масштабів загрози всьому світу, і тим більше Європейському континенту", і призвело до надання безпрецедентної допомоги Україні, збільшення військових бюджетів та посилення значення Північноатлантичного альянсу.

"Це доводить і вступ до НАТО Швеції та Фінляндії", – зазначила президентка.

Вона переконана, що Грузія "не повинна шкодувати зусиль для інтеграції до Північноатлантичного альянсу" і "Вільнюський саміт виявиться знаковим щодо цього".

"Наші партнери повинні розуміти, що настав час приймати тверді рішення і не вагатися. Наша відповідь Росії має бути чіткою і єдиною", – підсумувала Зурабішвілі.

Вступ Грузії у НАТО

У червні 2022 року прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про намір країни вступити до Північноатлантичного Альянсу після вирішення територіальних проблем.

У Північноатлантичному альянсі заявили, що прийняли рішення про членство України та Грузії. Російська Федерація не має права втручатися в це питання.

Як повідомляв УНІАН, Російська Федерація наполягає на тому, щоб Північноатлантичний альянс відмовився від членства Грузії та України в НАТО. У Держдепі в свою чергу заявили, що не дозволять нікому закрити двері Альянсу для будь-якої країни.

Вас також можуть зацікавити новини: