Піонтковський пояснив, навіщо в Росії створюють нові ПВК / фото ua.depositphotos.com

Політолог Андрій Піонтковський, який проживає у Вашингтоні, заявив, що на сьогоднішній день у Росії існують 27 приватних військових компаній. За його словами, вони створюються в РФ для того, щоб битися за величезний економічний спадок, який залишиться після поразки Росії.

"На сьогодні в Росії існують 27 ПВК. Запитується, навіщо вони потрібні? Для війни з Україною вони не потрібні. Річ у тому, що люди, які організують ці ПВК, вже бачать себе в іншій, наступній війні. Розуміючи, що війна з Україною вже програна, вони вишиковуються до наступної, мафіозної війни між різними угрупуваннями за величезний економічний спадок, який залишиться після поразки Росії й неминучого виходу саме путінського угрупування", – зауважив Піонтковський в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Політолог прогнозує, що ці приватні військові компанії почнуть битися за великі шматки російської власності.

Відео дня

"За той же Красноярський нікель, алюміній, Норильський нікель. Для цього і створюються ці злочинні формування. Взагалі-то ідея поразки вже заволоділа масою генералітету і вищого керівництва РФ. Ми абсолютно впевненні в перемозі України", – зазначив Піонтковський.

Доля Росії після поразці у війні: прогнози

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що після поразки в Україні в Росії почнуться трансформації, пов'язані з частковим відновленням суверенних прав етнічних спільнот. Цей процес неминучий.

Російський опозиційний політик та соціолог Ігор Яковенко заявив, що в Росії готується мафіозна війна за розподіл території. За його словами, на це вказує створення в РФ приватних військових компаній. 

Водночас колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиційний політик Дмитро Гудков зазначив, що російські силові структури почали нарощувати сили, у країні створюється все більше приватних військових компаній. Російські еліти готуються до боротьби за місце очільника Росії після відходу Володимира Путіна. 

Вас також можуть зацікавити новини: