Момент удару дрона РФ по Румунії потрапив на відео / скріншот

У мережі з'явилося відео удару запущеного Росією дрона Shahed-136 по території Румунії 4 вересня.

Ролик опублікував український активіст Сергій Стерненко. Він акцентував увагу на важливому моменті на записі, який може свідчити про те, що безпілотник залетів на територію Румунії зовсім не випадково:

"На відео чути звук цього дрона. Він зменшив оберти двигуна перед ударом, це характерно для Shahed-136 у момент, коли він б'є по цілі. Під час удару не було роботи ППО, а значить, дрон саме вдарив по території Румунії, його так запрограмували росіяни".

Удар дрона РФ по Румунії - що відомо

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ніч проти 4 вересня під час атаки РФ по території Одеської області зафіксували детонацію двох дронів у Румунії, однак, там цю інформацію кілька днів спростовували.

Тільки 6 вересня міністр оборони Румунії Анхель Тілвар підтвердив, що на території країни виявлено уламки російського дрона.

Реагуючи на це, генсек НАТО Єнс Столтенберг підкреслив відсутність даних, які б вказували, що Росія навмисно атакувала ударними дронами територію Румунії.

Трохи раніше секретар РНБО України Олексій Данілов невтішно висловився на адресу НАТО через відсутність належної реакції на заліт і вибухи російських дронів на території Румунії.

Вас також можуть зацікавити новини: