Україна подала заявку до НАТО у 2022 році / фото ua.depositphotos.com

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Україну запросять у НАТО на наступному саміті Альянсу. Він відбудеться у 2024 році у Вашингтоні.

"100 відсотковість — вірогідність цього. Чому? Тому що, я думаю, до цього часу Росія остаточно втратить суб'єктність і перестане існувати як країна, яка може вести ті чи інші війни. Я так делікатно кажу про те, що Україна до цього часу має вже виграти цю війну. І, безумовно, це буде історично зафіксовано", — сказав він в ефірі "Радіо Свобода".

На його думку, країна-переможець є ключовим членом НАТО з урахуванням досвіду та обсягу армії, яка буде в Україні.

Відео дня

Саміт НАТО у Вільнюсі - головне

Сьогодні, 11 липня, у Вільнюсі (Литва) розпочинається дводенний саміт НАТО, на якому Україна очікує отримати конкретне рішення щодо свого членства в Альянсі.

Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна заслуговує на своє місце у блоці, а через війну відповідний сигнал потрібен вже зараз. 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив на брифінгу, що на саміті Альянсу у Вільнюсі можуть узгодити майбутнє приєднання України без етапу ПДЧ. Також  буде створена Рада Україна-НАТО й програма практичної підтримки, щоб наблизити Україну до НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: