Найманці з "Вагнера" перейдуть у білоруську ПВК / фото t.me/orchestra_w

"Вагнерівці", які відмовилися підписати контракт з Міноборони РФ і воювати проти України, стануть частиною ПВК "ГардСервіс" у Білорусі.

"Всім вагнерівцям в Білорусі, які не захотіли підписувати контракт з МО РФ та їхати на війну в Україну, запропонували перейти до складу лукашенківської ПВК "ГардСервіс", - повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що найманці "ГардСервісу" постійно тренуються в Маріній Горці Мінської області на базі колишнього центру спеціальної підготовки "Динамо".

Відео дня

"Основне завдання ПВК залучення їх для протидії опозиції у випадку несприятливого політичного сценарію для Олександра Лукашенка", - додали у ЦНС.

 "Вагнерівці" у Білорусі

Як повідомляв УНІАН, найманці ПВК почали масово приїжджати в Білорусь після невдалого червневого заколоту у РФ. 

Згідно з супутниковим знімкам головну базу ПВК у Білорусі активно згортають, а за даними ДПСУ кількість "вагнерівців" у країні поступово зменшується.

Також стало відомо, що МВС Білорусі видало бойовикам ПВК "Вагнер" нові паспорти. Наприкінці липня ЗМІ писали, що бойовики масово повертаються з Білорусі до Росії, оскільки кожну другу бригаду ПВК розпустили у відпустки.

Вас також можуть зацікавити новини: