Зеленський заявив, що Білий дім не повідомив йому про витік розвідданих

Це не вигідно для репутації Білого дому, додав він.

Президент України Володимир Зеленський дізнався про витік секретних документів американської розвідки зі ЗМІ.

В інтерв'ю The Washington Post він розповів, що не мав жодних розмов з Білим домом про масовий витік надсекретних документів. "Я не отримував інформацію ні від Білого дому, ні від Пентагону заздалегідь. У нас не було такої інформації. Це безумовно погана історія", - сказав Зеленський.

Президент сказав, що витік невигідний для України, а також для репутації Білого Дому та Сполучених Штатів Америки. На питання, чи не призвело це до ослаблення довіри між країнами, Зеленський відповів: "Я не можу ризикувати нашою державою".

Президент сказав, що демонстрація особистих почуттів не варта потенційної шкоди підтримці США. "Там, де я можу говорити відверто, я це роблю. Але є високі ризики. Якби це була моя війна проти Путіна, і нас було двоє на полі бою, я б сказав усім, що я про них думаю. Але тут історія трохи інша. Ми всі несемо відповідальність", - додав він.

Витік документів Пентагону: що відомо

Як відомо, в квітні в соціальних мережах оприлюднили американські секретні файли, які стосувалися війни в Україні, а також містили оцінки іноземних розвідок по ряду інших країн.

The New York Times пише, що в документах є інформація про небезпеку для протиповітряної оборони України через брак боєприпасів. Також в них містяться дані про те, що розвідка США нібито прогнозує Україні "скромний успіх" у контрнаступі. 

За даними CNN, після цього витоку Україна змінила свої плани щодо військових операцій. При цьому в Міністерстві оборони України кажуть, що витік документів Пентагону - суміш правдивої та неправдивої інформації.

13 квітня Федеральне бюро розслідувань затримало 21-річного співробітника 102-го розвідувального крила Військово-Повітряних сил Національної гвардії США в Массачусетсі Джека Тейшейру.

Вас також можуть зацікавити новини: