Витік американських секретних документів вигідний РФ / фото REUTERS

Витоки секретної інформації Пентагону корисні для Росії, оскільки дають її владі уявлення про плани України і США, а також про те, як США ставляться до російської війни проти України.

Про цезаявив аналітик Даг Бендоу з CATO Institute, передає Голос Америки. "Найбільшим переможцем буде Росія. …Це проблема і вона залишиться й надалі, якщо в уряді не зможуть переконатися, що такі витоки не повторяться", - сказав він.

Колишній американський дипломат Метью Бриза також вважає, що витік цих документів є вагомим, оскільки дає РФ цінну інформацію про роботу розвідки США.

Відео дня

"Моя оцінка шкоди: це серйозно, бо росіяни дізналися, що ми знаємо, і в деяких випадках, яким чином ми це знаємо. Це означає можливе викриття людей, які є джерелами інформації. Це також шкодить відносинам США з союзниками", - висловив він свою точку зору.

Колишній директор ЦРУ та екс-міністр оборони США Ліон Паннета погодився, що історія витоком вплине на відносини США з партнерами. "Займе деякий час, щоб відновити довіру", - сказав він.

При цьому помічник міністра оборони США Крис Мар також зазначив, що "незалежно від ситуації, будь-який витік секретної інформації завдає глибокої шкоди та підриває довіру".

Витік секретної інформації Пентагону

Про витік секретної інформації США стало відомо 7 квітня. В них містилися дані про підготовку ЗСУ до контрнаступу та інші дані. Пентагон відразу ж взявся розслідувати інцидент і заявив, що витік стався в них. 13 квітня співробітники Федерального бюро розслідувань арештували підозрюваного в публікації засекречених документів США.

Генпрокурор США Меррік Гарланд підтвердив, що підозрюваний Джек Тейшейра був арештований "без інцидентів" і буде притягнутий до відповідальності у федеральному окружному суді в Массачусетсі.

Вас також можуть зацікавити новини: