Ізраїль почав часткове виведення військ із Гази / фото wikipedia.org

Часткове виведення ізраїльських військ із сектора Гази означає перемогу терору. Таку думку висловив репортер німецького таблоїду Bild Бйорн Штріцель, який працював в Ізраїлі та Газі після теракту 7 жовтня.

Він нагадав, що півроку тому палестинські терористи вбили понад 1000 євреїв, пограбували, зґвалтували та викрали 250 заручників, яких вивезли до сектора Газа.

"Півроку потому під тиском міжнародного співтовариства ізраїльська армія оголосила про виведення значної частини своїх військ із Гази, і пропаганда ХАМАС відсвяткувала це як перемогу - і це справедливо", - пише Штріцель.

Відео дня

За його словами, "світ подарував ХАМАСу" тимчасову перемогу, яка ще більше надихне інших ворогів Ізраїлю. Журналіст підкреслює, що початковий розрахунок верхівки ХАМАС на те, що потрібно протриматися всього кілька місяців, виявився правильним.

"Не дивлячись на те, що ХАМАС втратив тисячі бійців, майже всі їхні боєздатні батальйони знищені, а більшу частину інфраструктури зруйновано, ХАМАС залишається переможцем. Вони, як і раніше, керують деякими частинами сектору Газа, а їхнє керівництво, особливо верховні лідери Ях'я Сінвар і Мохаммед Дейф, як і раніше, на свободі. І в їхній владі все ще майже 130 заручників", - констатує журналіст.

На думку Штріцеля, чинячи тиск на Ізраїль, міжнародне співтовариство надало ісламістам таку необхідну можливість перегрупуватися і оновити сили.

"Єврейська держава точно не розвалиться завтра. Через шість місяців після жахливого масового вбивства євреїв (...) залишається гірке усвідомлення: Ізраїль самотній у своїй боротьбі за існування", - резюмує кореспондент Bild.

Ситуація в секторі Газа

Як писав УНІАН, повномасштабна військова операція Ізраїлю в секторі Газа, що стала відповіддю на кривавий теракт ХАМАСу 7 жовтня, призвела до масових жертв і страждань цивільного населення в палестинському анклаві. У секторі Гази зруйновано або пошкоджено більшість будівель, ситуація з продовольством близька до повномасштабного голоду. Офіційні особи ООН ще в грудні охарактеризували те, що відбувається, як "пекло на землі".

Попри гуманітарну катастрофу в секторі Газа, керівництво угруповання ХАМАС відмовляється звільняти ізраїльських заручників, що могло б стати основою для припинення активних бойових дій. Тим самим ХАМАС продовжує страждання палестинців, про яких піклується на словах.

Не маючи можливості вплинути на терористів ХАМАС, США кілька місяців чинили дипломатичний тиск на Ізраїль, примушуючи саме його піти на деескалацію і поступки терористам.

Вас також можуть зацікавити новини: