Газа в руїнах, і це ускладнює підтримку Ізраїля / фото ua.depositphotos.com

США втрачають терпіння щодо дій Ізраїлю в секторі Газа, де щодня гине багато цивільних. Про це заявив британський військовий аналітик Шон Белл у своїй колонці для Sky News.

Він зазначив, що Сполучені Штати залишилися "дещо самотньою фігурою" на останньому засіданні Ради Безпеки ООН, на якому вони були єдиною країною, яка наклала вето на резолюцію про негайне припинення вогню в конфлікті Ізраїлю та ХАМАС. 

"Однак також очевидно, що США все більше відчувають дискомфорт від зростання кількості жертв серед цивільного населення, і вони чекають, щоб Ізраїль завершив свою військову активність до Різдва", – каже Шон Белл.

Відео дня

При цьому аналітик висловлює сумнів, що Ізраїль справді зможе впоратися за такий обмежений час. Зараз у ЦАХАЛі стверджують, що від початку операції ліквідували 5000 бойовиків ХАМАС. Однак до початку цієї війни у ХАМАСу було 25 000 бойовиків.

"Тож екстраполюючи прогрес на сьогоднішній день, це означає, що Ізраїлю знадобиться ще вісім місяців, щоб завершити свої воєнні цілі", - каже експерт.

Шон Белл також наголошує, що в секторі Газа вже пошкоджено або повністю зруйновано близько 60% будівель, тоді як основна військова інфраструктура ХАМАС розташована в розгалуженій мережі підземних тунелів, які досі не зазнали істотних руйнувань. На їх знищення теж потрібен час, якого Ізраїлю, схоже, бракує.

Війна в секторі Газа – останні новини

Як писав УНІАН, напередодні США наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН про гуманітарне припинення вогню в секторі Гази в війні між Ізраїлем і ХАМАС. За проект резолюції внесений ОАЕ, проголосували 13 з 15 членів Ради Безпеки. Великобританія утрималася. 

Однак одночасно Вашингтон постійно надсилає Ізраїлю прямі та очевидні сигнали про те, що треба діяти обережніше та краще дбати про безпеку цивільних палестинців. Голова Пентагону Ллойд Остін прямо попередив Ізраїль, що він може програти війну, якщо не зважатиме на безпеку людей.

Вас також можуть зацікавити новини: