США ввели нові санкції проти Росії / фото REUTERS

США вводять новий пакет санкцій. Під обмеження потрапив виконавчого директора Ощадбанку, компанії оборонного комплексу РФ, а також понад 300 депутатів Держдуми.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів США.

Під американські обмеження потрапили 48 російських оборонних компаній, серед яких:

Відео дня
  • Державний конгломерат "Корпорація" Тактичне ракетне озброєння", що виробляє підводну зброю, а також комп'ютери та радіолокаційні системи. Під санкції потрапили та 28 "дочок" компанії;
  • холдинг "високоточні комплекси", який постачає армію РФ зенітно-повітряними і протитанковими ракетними комплексами, серед яких ЗРК "панцир" і ракети "Іскандер";
  • держкорпорація РФ "Техмаш", яка концентрується на випуску реактивних систем залпового вогню і гранатометів, реактивних систем залпового вогню наземного і морського базування, некерованих бомб та іншої оборонної продукції;
  • державний холдинг "російські вертольоти", що займається виробництвом і обслуговуванням цивільних і військових вертольотів;
  • приватне підприємство "Кронштадт", що розробляє та виробляє обладнання, програмне забезпечення для безпілотної авіації та оборонної промисловості Росії. Кронштадт має повний цикл виробництва безпілотників.

Вони більше не зможуть застосовувати західні технологічні та фінансові ресурси

Крім того, санкції ввели відносно 328 депутатів Державної Думи Російської Федерації, які підтримали визнання "ЛДНР". Також США ввели економічні обмеження проти керівника Ощадбанку Герман Греф.

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 лютого Росія вдерлася на територію України, ворог бомбив як військові об'єкти, так і мирні населені пункти. Зокрема, бомбив противника не раз падали на Київ, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Миколаїв і Харків.

Ряд країн світу, в тому числі країни-члени Євросоюзу, вирішили покарати російську владу за широкомасштабну агресію новими санкціями. Також у країнах Європи почали заарештовувати майно російських олігархів, в тому числі і яхти. 

У свою чергу влада Великобританії ввели санкції відносно власників російських банків і фінансових установ. Під Британські обмеження потрапили і великі російські та білоруські компанії, пов'язані з оборонною сферою.

Вас також можуть зацікавити новини: