Досі країни НАТО старанно показували Кремлю, що вони не чіпатимуть і пальцем російських окупантів / фото facebook.com/NATO

Країни НАТО можуть ввести свої війська в Україну в разі серйозного успіху Росії на фронті. Про це заявив в інтерв'ю Obozrevatel Ігор Романенко – генерал-лейтенант, ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України.

"Макрон ці точки вже сформулював: Київ та Одеса. Але можливі інші варіанти. Наприклад, вихід російської армії до міста Дніпро. Зараз Росія формує угруповання із двох армій, це резерв стратегічного рівня. Це дуже серйозна небезпека. Якщо використати цей резерв, можна вийти, зокрема, на Запоріжжя. І це може бути саме тим проривом, про який йдеться", – пояснив Романенко.

Він також додав, що країни Балтії та Польща мають об'єднатися та ухвалити спільне рішення. На думку генерал-лейтенанта, в такому випадку НАТО не підтримає рішення цих країн. 

Відео дня

"НАТО у цьому випадку, напевно, займе таку позицію: ви самі в це вплуталися, самі й розхльобуйте. Чому такі заяви роблять у країнах Балтії та Польщі? Тому що вони розуміють, що наступними після України будуть вони. З воєнного погляду це раціональний підхід – треба діяти на випередження", – додав Романенко.

Можливе введення іноземних військ в Україну: останні новини

Напередодні німецьке видання Der Spiegel зазначило, що влада країн Балтії та Польщі допускає введення військ в Україну, якщо російські окупанти досягнуть успіху.

На думку Newsweek, ідея введення військ НАТО в Україну знаходить все більше прихильників у Європі.

Військовий експерт та полковник запасу Петро Черник вважає, що в разі відправки, війська країн-членів НАТО не будуть брати участь у прямий бойових діях. Однак, вони все одно можуть допомогти оборонноздатності України.

Вас також можуть зацікавити новини: