Путін ізольований від друзів всередині і за межами РФ / фото REUTERS

Після 10 місяців жорстокої війни проти України президент РФ Володимир Путін підійшов до 23-ї річниці свого правління в максимальній зовнішній і внутрішній ізоляції за всі ці роки. Про це пише The Washington Post.

Видання зазначає, що напад на Україну зруйнував економічні зв'язки Росії із Заходом, які вибудовувалися десятиліттями. Країна перетворилася на міжнародного ізгоя, а сам Путін значно віддалився від російських еліт.

За словами співрозмовників видання з навколокремлівських кіл, сьогодні Путін "відчуває втрату своїх друзів". Російські еліти розкололися – одні хочуть припинення війни, інші вважають за потрібне посилити ескалацію. Але і ті, і інші незадоволені поточною тактикою Росії у війні.

Відео дня

"Це фігура (Путін – ред.), яка в очах еліти здається нездатною давати відповіді на питання. Еліта не знає, у що вірити, і боїться думати про завтрашній день", – заявила виданню старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Тетяна Станова.

Провал російського вторгнення в Україну

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну 24 лютого здійснювалося відразу за кількома напрямками – на Донбас, Одесу, Запоріжжя, Харків, Суми, Чернігів і на Київ. Аналітики вважають, що план полягав у швидкому і повному захопленні всієї країни.

Після провалу "бліц-кригу" російські війська змушені були відступити з половини захоплених територій на півночі, сході та півдні України. Тоді РФ перейшла до тактики ракетного терору і спроб залишити населення України без світла, тепла і води, але і цей план поки не вдалося реалізувати, як замислювалося.

За даними Генштабу ЗСУ, до теперішнього моменту втрати російської армії в Україні вже склали понад 105 тисяч чоловік убитими. При цьому жодних значущих успіхів на полі бою російські війська не можуть показати з червня.

Вас також можуть зацікавити новини: