Трамп заявив, що закінчить війну в Україні за добу / фото REUTERS

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що повномасштабну війну Російської Федерації проти України можна закінчити за одну добу. Для цього йому нібито потрібно всього лише два телефонні дзвінки.

За словами політика, якщо його знову оберуть на пост президента США, то він одразу ж подзвонить президенту Росії Володимиру Путіну та президенту України Володимиру Зеленському. Він упевнений, що зможе домовитися про зустріч.

"Буквально в ту ж ніч, як стане відомо про мою перемогу, я зателефоную Путіну і Зеленському. Я скажу їм, що потрібно зустрітися і гарантую, що зможу розв'язати це питання", - заявив Трамп під час виступу 20 лютого перед прихильниками у Флориді.

Відео дня

При цьому він запевнив, що підписати мирний договір вдасться за 24 години.

Варто відзначити, що вибори президента в США повинні відбутися в листопаді 2024 року. Трамп планує брати участь у президентських перегонах.

Позиція Трампа щодо війни в Україні - що відомо

Американський політик Дональд Трамп ніколи не приховував свою симпатію до президента РФ Володимира Путіна. Він публічно хвалив російського диктатора, коли перед вторгненням в Україну Кремль вирішив визнати "незалежність" терористичних угруповань "ЛДНР".

При це в серпні 2022 року Трамп заявив, що Росія не напала б, якби Україна відмовилася від Криму та членства в НАТО.

Крім того, він розкритикував поставки західних танків в Україну. За його словами, так справа може дійти і до поставок ядерної зброї Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: