Експерт пояснив, чим ще Італія може допомогти Україні в боротьбі з російськими окупантами

Олександр Коваленко нагадав про авіаційну коаліцію.

Рим з перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну допомагає Києву боротися з російськими окупантами. Італія має можливості продовжувати свою підтримку.

"Італія допомагає з самого початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Це ті ж самі гаубиці FH70. Якщо ми говоримо про артилерію, то це самохідні артилерійські установки М109. Це і системи ППО SAMP / Т - дуже ефективні франко-італійські установки, які, як і Patriot, можуть знищувати балістичні ракети. Більш того Італія – оператор, який використовує такі ракети, як Storm Shadow", - розповів військовий експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, в перспективі Італія може нам допомогти у форматі авіаційної коаліції.

Візит Зеленського до Італії - що відомо

13 травня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський прибув до Риму, де зустрівся з італійським колегою Серджо Маттарелла, прем'єр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском. .

Пізніше під час спільного брифінгу з Мелоні президент України розповів про основні теми їхніх переговорів. За його словами, вдалося досягти важливих рішень щодо захисту українського неба.

Вас також можуть зацікавити новини: