Путін влаштував для своїх гостей на параді жалюгідне видовище / скріншот

9 травня у Москві на "парад" на Красній площі президент РФ "притягнув" аж 7 представників іноземних держав. Російська опозиціонерка Ольга Курносова пояснила, чому вони погодилися на участь у цьому "спектаклі" диктатора.

В інтерв'ю "Обозревателю" Курносова заявила, що Кремль намагався знайти для кожного переконливі аргументи, щоб вони приїхали.

На параді були присутні Токаєв, Джапаров, Мірзієєв, Рахмон, Пашинян, Бердимухамедов та Лукашенко. І в кожного з них свої причини для приїзду до Москви.

Відео дня

"Когось залучають якісь фінансові вливання від Росії, когось, як Вірменію, Росія просто жорстко посадила на власну безпеку. Вони не уявляють, як це зробити без участі Кремля, плюс історія з Карабахом є досить гострою для Вірменії", - каже російська опозиціонерка.

Й, судячи з усього, Путін знайшов аргументи, щоб ці 7 лідерів держав приїхали на так званий парад. 

Парад у Москві 9 травня 2023 року

У російській столиці 9 травня минув ганебний військовий парад. На нього було запрошено 7 лідерів іноземних держав. Цікавий факт: це був найкоротший парад в історії Росії, він тривав лише 45 хвилин.

Та є ще один момент: на параді Красною площею проїхав лише один танк. Але й той - музейний Т-34. Військові експерти враз висміяли це видовище. 

Журналісти з'ясували, що один із "ветеранів", який сидів поруч з Путіним на параді, у складі НКВС боровся із підпіллям в Україні, другий – брав участь у придушенні "Празької весни".

Вас також можуть зацікавити новини: