"Стрєлков" перетнув "червону лінію", поділився думкою експерт / скріншот

Один з колишніх ватажків бойовиків самопроголошеної "ДНР", екс-співробітник Федеральної служби безпеки РФ Ігор Гіркін (прізвисько "Стрєлок", за документами прикриття - Стрєлков) після заколоту, який в Росії влаштували члени приватної військової компанії "Вагнер" на чолі з так званим "кухарем" диктатора Володимира Путіна Євгеном Пригожиним, перейшов "червону лінію".

Колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал нашої армії Микола Маломуж сказав в ефірі каналу "FreeДом", що "останньою рискою була конференція Гіркіна, де він конкретно поставив перед Путіним питання про відставку і проведення операції "наступник".

За словами експерта, "таке ніхто не прощає", оскільки це посягання на першу особу держави.

Відео дня

"У РФ режим, звичайно, вже не той, вони намагаються знайти слабкі місця. Спочатку Гіркін і радикали були зручні, вони формували патріотичний рух проти України і взагалі проти Заходу. Але..., коли почався путч Пригожина, Гіркін проявив себе в іншому ключі - перейшов межу і пішов не за програмою, вимагаючи якихось жорстких змін на рівні керівництва Росії... ", - додав екс-глава СЗР.

Як "Стрєлков"-Гіркін опинився за ґратами - що потрібно знати

Екс-ватажок бойовиків "ДНР" не раз жорстко критикував військово-політичне керівництво РФ за провали під час повномасштабної війни в Україні. Але особливо жорсткими його заяви стали після того, як російська влада не покарала строго "вагнерівців", які наприкінці червня влаштували заколот і, зокрема, збили рідкісний військовий літак і знищили чимало російських офіцерів.

"Стрєлок" затриманий 21 липня, його звинуватили в "екстремізмі". За відомостями ЗМІ, у розпочатому проти нього кримінальному провадженні наразі фігурують лише два пости в Telegram, які були опубліковані 25 травня 2022 року. У постах Гіркін звинуватив псевдовладу "ДНР" в "безвідповідальності і шкідництві" й стверджував, що "за таке розстрілювати мало". Російський суд 21 числа вирішив заарештувати його на два місяці.

Вас також можуть зацікавити новини: