Вдова Навального виступила в Європарламенті / кадр із відео

Щоб зупинити Володимира Путіна, Захід має кардинально змінити свої методи і стати креативнішим. Про це заявила вдова російського опозиціонера Олексія Навального - Юлія - виступаючи з трибуни Європарламенту.

Вона зазначила, що на третій рік війни в Україні на Заході з'явилося "багато втоми" і розчарування, хоча Путін нікуди не подівся. За словами Юлії Навальної, найстрашніше тут те, що "всі стали звикати до війни" і вважають, що зрештою з Путіним все одно доведеться домовлятися.

На думку вдови, "публічне вбивство" Олексія Навального показало, що Путін "здатний на все, і що з ним не можна вести переговори". Вона наголосила, що для перемоги над російським диктатором західні політики "повинні перестати бути нудними" і діяти більш інноваційно.

Відео дня

"Неможливо нашкодити Путіну ще однією резолюцією або ще одним пакетом санкцій, який нічим не відрізняється від попередніх. Неможливо перемогти його, думаючи про нього як про людину з принципами, у якої є мораль і правила. (...) Путін - ватажок організованого злочинного угруповання. До нього входять отруйники і наймані вбивці, але всі вони пішаки. Головне - це близькі до Путіна люди, його друзі, підручні, хранителі мафіозної каси", - заявила Юлія Навальна.

На її думку, боротьба з путінським режимом має вестися так, як борються з організованою злочинністю, а не з політичними конкурентами.

"Не дипломатичні ноти, а розслідування фінансових махінацій. Не висловлення заклопотаності, а пошук поплічників мафії у ваших країнах, непомітних юристів і фінансистів, які допомагають Путіну і його друзям ховати гроші", - підкреслила Навальна.

Убивство Олексія Навального

Як писав УНІАН, 16 лютого російська влада повідомила про смерть опозиціонера Олексія Навального, який відбував "сталінський строк" в одній із колоній Заполяр'я. Виразної причини смерті влада так і не назвала, заявивши, що вона була природною.

Після цього влада тривалий час відмовлялася видавати тіло Олексія його матері, вимагаючи погодитися на таємний похорон. У разі відмови влада погрожувала поховати його просто на території колонії.

Зрештою тіло віддали рідним. Похорон заплановано на 1 березня в Москві. Сім'я Навального закликала росіян прийти на церемонію.

Вас також можуть зацікавити новини: