Гітанас Науседа зробив заяву про відправку західних військ в Україну / фото REUTERS

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що західним країнам потрібно обговорити ідею відправки військ в Україну, передає LRT.

"Я вітав ідею направлення місій на територію України і досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми всі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, якою ми володіємо", - сказав він.

Неуседа додав, що визначальним чинником у цьому рішенні не може бути страх перед можливої реакцією Москви.

Відео дня

"Саме тому я вчора сказав і президенту Макрону, і засобам масової інформації, що ми маємо перестати проводити для себе "червоні лінії"", - заявив президент Литви.

Адже, роблячи це, Захід допомагає президенту РФ Володимиру Путіну, який після цього починає думати, що європейці передбачувані, а він може ними легко маніпулювати, сказав Неуседа.

Західні війська в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, не так давно президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни-члени Євросоюзу обговорюють питання можливої відправки своїх солдатів в Україну.

Одразу після цього низка країн НАТО виступили із заявами, що не розглядають таку можливість.

Пізніше, реагуючи на критику, що пролунала на свою адресу, Макрон заявив, що його слова про можливість відправки західних військ в Україну були "зваженими" і "продуманими".

Вас також можуть зацікавити новини: