Військовий вважає, що на Росію чекає новий заколот / фото УНІАН

Заколот ватажка приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина показав, що сьогодні влада у Росії "валяється на підлозі", а взяти її може будь-хто. Таку думку висловив офіцер батальйону "Свобода" Нацгвардії Андрій Іллєнко.

"Заколот Пригожина показав, що сьогодні влада у Росії значною мірою валяється на підлозі та будь-яка добре організована група озброєних людей може цю владу у свої руки взяти. Ця ситуація показала це дуже яскраво. Це колапс, втрата легітимності і керованості процесів", – заявив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Іллєнко зазначив, що події, які зараз відбуваються в Росії – це просто смішно. Він переконаний, що на цьому історія з заколотом не завершиться. 

Відео дня

"Путін розповідає про героїв-льотчиків і виходить, що ті, хто їх збив просто так підуть, їх ніхто не збирається переслідувати. Це прекрасно, що їх збили – я хочу, щоб їх збивали набагато більше, щоб були масштабні бої – вагнерівці та регулярна армія РФ знищували себе якомога довше. Путін називає цих льотчиків героями і відпускає тих, хто їх збив. Ви можете уявити собі щось подібне в якійсь адекватній реальності – там де існує держава, закон. Це все перетворюється в абсолютний цирк. Мені здається, що скоро прям буде якась друга акція. Я впевнений, що на цьому не те що не завершиться, а буде скоро друга серія, яка буде набагато масштабнішою та жорсткішою", – резюмував офіцер.

Заколот Пригожина

23 червня власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин повідомив, що по позиціях "вагнерівців", завдали удару кадрові війська РФ. Він оголосив, що йде до Москви, щоб "зупинити" Шойгу. За добу "походу" його найманці подолали шлях від окупованої Луганщини до Московської області, паралельно взявши під свій контроль Ростов.

Проте приблизно за 200 кілометрів від Москви ватажок "вагнерівців" вирішив розвернути колону з військовою технікою після того, як провів переговори з Лукашенком. На цих переговорах, як пишуть ЗМІ, було домовлено, що Пригожин їде до Білорусі, а "вагнерівцям" дають гарантії безпеки.

27 червня Олександр Лукашенко заявив, що Пригожин вже прибув до Білорусі. Він також наголосив, що найманці ПВК "Вагнер" повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом.

Вас також можуть зацікавити новини: