Аналітик Коваленко висловився щодо замаху на Фіцо / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото REUTERS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко висловився про подію дня - замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, заявивши: дивно, що Росія досі мовчить про "український слід".

Аналітик нагадав, що Москва часто в рамках дезінформації населення звинувачує в подібних подіях Україну. Він написав у Telegram:

"А як же історії про те, що стрілку готували коридор на кордоні Словаччини та України, в районі Ужгорода і тут на нього чекала б оплата в розмірі трьох мільйонів рублів, яку особисто мав би вручити Буданов?".

Відео дня

Коваленко акцентував, що "інформаційна пауза" з боку Росії не гарантує, що Кремль вже незабаром не використає традиційні прийоми пропаганди, задіявши головні кремлівські рупори. Він пояснив: "Просто сам інформаційний простір Росії зараз забитий іншими подіями, серед яких реакція на замах на Фіцо неабияк гальмує своїм очікуваним ступенем абсурдності".

Коваленко підсумував: не слід забувати, що Роберт Фіцо займався кишеньковою політикою, а також був пов'язаний/мав контакти з кримінальними колами: "Чоловічок у всіх відношеннях прогнилий, а в таких у житті всяке буває".

Про Фіцо висловилася пропагандистка Симоньян

Зазначимо, що наразі в мережі з'явилася реакція відомої пропагандистки Росії, журналістки Маргарити Симоньян. Вона, як і прогнозував Коваленко, згадала про українських неонацистів. Симоньян написала в Telegram:

"Прем'єр Словаччини поранений. Той, який говорив, що СВО почалася внаслідок розгулу українських неонацистів і в Путіна не було іншого виходу. Ось так вони працюють".

У якому стані перебуває Фіцо

Як відомо, вдень 15 травня на прем'єр-міністра Словаччини вчинили замах: у нього вистрілили кілька разів, влучивши в голову, живіт, кінцівки. Стрільцем виявився 71-річний словак, уродженець міста Левіце. Його мотиви з'ясовують.

На офіційній сторінці Фіцо у Facebook ідеться, що він перебуває в небезпечному для життя стані.

Вас також можуть зацікавити новини: