Рейс MH17 був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області / фото REUTERS

Судове засідання у справі чотирьох підозрюваних у збитті літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 продовжиться у листопаді.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення оголосив суддя Гендрік Стейнгаюс на черговому засіданні Окружного суду Гааги, яке відбувається в судовому комплексі «Схіпхол» (передмістя Амстердама). Трансляція засідання велася на офіційному сайті, присвяченому судовому процесу у справі MH17.

«Ми повинні призупинити розгляд справи сьогодні, і це стосується справи усіх чотирьох підозрюваних. Це призупинення застосовується до вівторка, 3 листопада, до 10-ї ранку... Ми продовжимо розглядати усі чотири справи 3 листопада», - сказав суддя.

Читайте такожРодичі жертв рейсу MH17 будуть вимагати виплати компенсацій від обвинувачених

Збиття рейсу MH17: хронологія подій

  • Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували були на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.
  • 24 травня 2018 року міжнародна спільна слідча група надала додаткові докази ключової ролі Росії в катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що дислокується в Курську.
  • 19 червня 2019 року спільна слідча група заявила, що першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який влітку 2014 року був так званим "міністром оборони ДНР", російський генерал Сергій Дубінський (позивний "Хмурий"), який керував "розвідкою ДНР", Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), який у 2014 році був "головою 2-го відділу ГРУ "ДНР", а також Леонід Харченко (позивний "Крот"), який був ватажком "розвідувального батальйону" бойовиків.
  • В Окружному суді Гааги з 9 березня 2020 року триває судовий процес стосовно чотирьох обвинувачених у справі МН17.