Сирія залишилася без допомоги після землетрусу / фото twitter.com/NafuTogo

На тлі загальної уваги до масових руйнувань і жертв в Туреччині жителі сусідніх районів Сирії, також постраждалих від землетрусу, виявилися кинуті міжнародним співтовариством. Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарної допомоги та координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс.

"Ми підвели людей на північному заході Сирії. Вони справедливо відчувають себе покинутими. Чекаючи на міжнародну допомогу, яка не прибула. Мій обов'язок і наше зобов'язання скорегувати цей провал так швидко, як ми можемо. Зараз я зосереджений на цьому", - зазначив заступник генсека ООН.

За його словами, зараз помітно збільшилася кількість вантажівок, що везуть гуманітарну допомогу для постраждалих районів Сирії. Однак потрібно відкрити більше точок доступу гуманітарної допомоги для сирійців.

Відео дня

Землетрус у Туреччині та Сирії 6 лютого

Вранці 6 лютого, на півдні Туреччини і півночі Сирії стався потужний землетрус магнітудою 7,8. Поштовхи були зафіксовані о 4:17 за місцевим часом, вони спровокували масштабні руйнування.

Станом на ранок 12 лютого загальна кількість жертв у Туреччині склала близько 24 617 осіб. У Сирії - понад 4500 осіб.

За словами представника ООН Мартіна Гріффітса, у міру розбору завалів загальне число жертв землетрусу в обох країнах може досягти позначки в 50 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: