Експерт розкрив можливі "хотілки" Путіна / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін, можливо, захоче, щоб північнокорейські солдати були розміщені на кордоні Росії та України.

"Путін хоче від Північної Кореї боєприпасів, протитанкових артилерійських снарядів і, можливо, живої сили - тобто північнокорейських солдатів, які були б розміщені в прикордонному районі між Росією і Україною", - розповів спеціаліст з Північної Кореї Сон Юн Лі в коментарі Sky News.

При цьому він навів кілька моментів, що підтверджують його припущення.

Відео дня

"Тисячі північнокорейських робітників все ще перебувають у Росії, незважаючи на резолюцію ООН з безпеки в грудні 2017 року, яку Росія підписала, закликаючи всі держави-члени ООН примусово відправити назад до Північної Кореї всіх робітників, які працюють за кордоном. Зараз Росії потрібно більше живої сили, враховуючи великі втрати і жертви, які вона зазнала в цій війні", - зазначив експерт.

Крім того, він нагадав, що лідер Північної Кореї не проявляє особливої поваги ні до людського життя, ні до життя свого народу. За його словами, в переговорах між Путіним та Кім Чен Ином є утилітарний, прагматичний аспект.

Також Лі нагадав, що у Північної Кореї є запаси зброї, які країна може надати Росії, тому обидві країни будуть розглядати цю зустріч як таку, що відповідає їх "національним інтересам".

Експерт зазначив, що Кіму необхідно було відвідати Путіна, тому що "він прагне отримати від Росії більш передові військові технології".

Візит Кім Чен Ин до Росії - що відомо

10 вересня лідер КНДР Кім Чен Ин відправився в Російську Федерацію на своєму броньованому поїзді. Його супроводжують провідні чиновники правлячої Трудової партії Кореї, уряду і збройних сил. 12 вересня потяг Кіма в'їхав на територію Росії.

Видання Bloomberg повідомляє, що головним питанням переговорів будуть поставки північнокорейської зброї Москві для війни проти України в обмін на технології у сфері будівництва ядерних підводних човнів і супутників-шпигунів.

Вас також можуть зацікавити новини: