Яка ти людина за жанром музики-тест / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Більшість людей не уявляють свого життя без музики і слухають її щодня. Хтось насолоджується класичними мелодіями, хтось слухає тільки українські пісні, а деякі люди вважають себе меломанами. Якими б не були ваші уподобання, музика важлива для всіх нас.

Вчені намагаються розібратися, чи пов'язані улюблений жанр музики і характер людини. Численні дослідження показують, що такий взаємозв'язок існує. Наприклад, один з експериментів показав, як впливає жанр музики на людину. Ми розповімо, як можна визначити характер за жанром музики і які мелодії подобаються інтелектуалам.

Відео дня

Реп та хіп-хоп

Реп і хіп-поп - це весела і енергійна музика, яка часто подобається товариським і соціально активним людям. Наукове дослідження показало, що жанр музики і характер людини мають взаємозв'язок: любителі репу є екстравертами, але при цьому вони менш сумлінні.

Тексти таких пісень часто описують різні соціальні ситуації і проблеми в спілкуванні, тому реп близький товариським людям. Любителі хіп-хопу і репу мають високу самооцінку і не дозволять себе ображати.

Джаз та класична музика

Люди, які насолоджуються джазом та класичними композиціями, відкриті до нового досвіду і не бояться змін, прагнуть до постійного саморозвитку. Згідно з дослідженнями, жанр музики та інтелект взаємопов'язані. Люди з розвиненим інтелектом люблять складну і різноманітну музику, якими є джаз і класика.

Також любителі класики і джазу мають розвинені естетичні смаки. Ще однією особливістю таких людей, згідно з науковими дослідженнями, є упевненість у собі. Вони високо оцінюють свої розумові здібності і не бояться виділятися з натовпу. Також дослідження встановили, що любителі класики (та іншої впорядкованої музики), є відповідальними і сумлінними.

Характер по улюбленій музиці-тест / фото ua.depositphotos.com

Рок

Які люди слухають рок? Досліджуючи характер по музиці, тест визначає любителів року як врівноважених і логічно мислячих. Всупереч стереотипам, такі люди не схильні до перепадів настрою. Любителі року не дуже відповідальні: часто порушують обіцянки, зривають терміни, спізнюються. У роботі вони не проявляють працьовитість, але це не стосується творчості - тут вони викладаються на 100%.

Якщо у вашому плейлисті переважають сумні і депресивні рок-композиції, то ви маєте високий рівень нервозності і не впевнені в собі.

Поп

Дослідження показали, що любителі поп-музики товариські і ввічливі. У будь-якій справі вони проявляють працьовитість, відповідальність і усвідомленість. Любителі поп-пісень відрізняються емоційною стійкістю, але при цьому вони консервативні і важко приймають зміни. Серед них рідко зустрічаються творчі особистості. Вони більш схильні до суспільних стереотипів і засмучуються, коли доводиться змінювати звичний спосіб життя.

Метал

Важкі гітарні рифи та гроул приваблюють людей з логічним і відкритим мисленням, які не є консерваторами. Тест на характер по улюбленій музиці визначає таких людей як "білих ворон". Але інакшість їх не засмучує, а викликає гордість. Також такі люди дуже творчі.

Хоча метал-музика є дуже експресивною і яскравою, любителі такого жанру навпаки доволі спокійні. Дослідження показують, що такі слухачі емоційно стабільні і рідко мають нервові зриви. Однак вони не дуже відповідальні в роботі.

Характер за жанром музики / фото pixabay.com

Електронна та танцювальна музика

Ці жанри подобаються доброзичливим і екстравертним людям, які важко переносять самотність. Це творчі, непосидючі і активні люди. Зміни їх не лякають. У роботі вони менш добросовісні, ніж любителі поп-музики.

Інді-музика

Інді - це будь-яка незалежна і видана без великих лейблів музика. Ось яку музику слухають інтроверти. Любителі незалежних пісень не дуже товариські і вкрай творчі, з багатою уявою і потребою в самовираженні. Вони мають критичне мислення і менше піддаються впливу стереотипів.

Фолк

Любителі фолку - спокійні і доброзичливі люди, готові допомогти близьким. Це справжні мислителі, які використовують музику як зарядку для розуму. Їх вирізняє широта поглядів, ерудованість, стійкість до забобонів. На роботі любителі фолку є трудоголіками.

Вас також можуть зацікавити новини: