Найкращий спосіб приготування риби лосось - шкірою донизу, і це незалежно від того, як її готувати - на сухому теплі (обсмажування, запікання, гриль) чи вологими методами (варіння, на пару).
Під час укладання риби на шкірі потрібно зробити один чи два надрізи, завдовжки близько 3 см, тоді вона не стягнеться і не зморщиться, після приготування матиме хрустку текстуру, і саме філе не втратить форму, пише Real Simple, посилаючись на відомості шеф-кухаря Інституту кулінарної освіти Майкла Хендала.
"Якщо ви хочете, щоб сторона з філе була золотистою і трохи підсмаженою, вам потрібно буде перевернути її на кілька хвилин під час приготування, просто, щоб дати цій стороні трохи прямого жару", - порадив експерт.
За словами співрозмовника, завдяки тому, що на шкірі лосося є шар жиру, після приготування філе риби отримає м'якшу текстуру, а сама шкіра стане хрусткою. Майкл Хендал додав, що рибу перед приготуванням обов'язково потрібно солити з обох боків:
Просушування поверхні риби і щедре посипання сіллю також гарантують, що шкіра стане гарною і хрусткою, а інша сторона - золотистою.
Шкіра лосося багата корисними речовинами, зокрема, в ній містяться вітаміни D і B, а також Омега-3, тому її рекомендують їсти. Водночас шеф-кухар зазначив, що при приготуванні вологими методами шкіра може стати злегка гумовою і не дуже привабливою, тому її варто заздалегідь знімати.
Цікаві новини - що повідомлялося
Раніше УНІАН писав, як зняти шкуру з червоної риби швидко і просто. Шеф-кухар Кару Сілман дав кілька порад - можна використовувати філейний ніж або ж довести воду до кипіння і нею облити шкіру риби.