Механік дав декілька практичних порад / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Механік-блогер Крейг розповів, як придбати вживаний автомобіль та не стати жертвою шахраїв.

Як пише Express, він порадив в першу чергу завжди перевіряти мастило й охолоджуючу рідину на авто.

"Чи низький рівень охолоджуючої рідини? Схоже, що його нещодавно доливали? Якщо так, то чому його нещодавно поповнювали? Чи є ймовірність витоку?", - пояснив механік.

Відео дня

За його словами, хоча прозора та зелена охолоджуюча рідина може бути ознакою того, що автомобіль нещодавно проходив технічне обслуговування, продавець може намагатися приховати потенційний витік. У майбутньому це може загрожувати дорогим ремонтом.

Крейг також рекомендував водіям завжди шукати повну історію обслуговування автівки, де детально описано, як за нею доглядали та що в ній ремонтували. Без цього, можна отримати машину з різними несподіваними проблемами.

Механік також підкреслив важливість перегляду масла, оскільки залишки на кришці можуть бути ознакою несправності прокладки головки.

"І подивіться на моторну оливу. Наскільки вона чорна? Наскільки вона брудна? Це бензин чи дизель? Якщо це дизель, ми очікуємо, що вона буде чорним, але якщо це бензин, ми не очікуємо, що вона буде чорною. Знову ж таки, треба зняти кришку маслозаливної горловини і шукати емульсифікацію [краплі] під нею, щоб побачити, чи є якісь заварні хімікати, які починають накопичуватися на дні кришки", - порадив Крейг.

Також за кольором гальмівних дисків вживаного автомобіля можна визначити, чи був він у хлопчика-гонщика. Про це може свідчити червоний або помаранчевий колір краю гальмівного диска.

"Треба подивитися на шини та гальма, які досить легко та візуально видно крізь колеса, і це одна з хороших речей, на які варто дивитися з гальмами, особливо якщо ви купуєте те, що може були машиною хлопчика-гонщика, це справжній колір гальмівних дисків по краю... Те, що ми бачимо на транспортних засобах, які керуються більш агресивно, полягає в тому, що краї цих дисків починають ставати червоними або помаранчевими просто від тепла, пов’язаного з агресивним гальмуванням", - пояснив експерт.

Інші поради автомобілістам

Механік з 40-річним досвідом порадив перевірити одну річ, щоб уникнути дорогого ремонту, а його колега розповів про базову помилку, що може знищити автомобіль.

Крім того, існують п'ять проблем, які є "смертним вироком" для автомобіля.

Механік із 55-річним досвідом назвав 3 місця, де не варто купувати автомобіль.

Вас також можуть зацікавити новини: