Механік з 55-річним досвідом пояснив, чому не треба купувати вживані автомобілі відомої марки / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Механік з багаторічним стажем Скотті Кілмер назвав причини, через які водіям не варто купувати автомобілі Ford з двигунами EcoBoost. Він порадив не використовувати старий двигун, тому що це може спричинити нескінченні проблеми.

"Кожен, хто знайомий з цими двигунами, знає свою проблему з фазообертачем на цих штуках. У них регульовані фази газорозподілу, а у оригінальних фазерів багато проблем", - розповів експерт.

Він нагадав, що кулачкові фазери регулюють положення розподільного вала щодо колінчастого вала, який являє собою цільні шматки сталі. Пристрої регулюють момент та тривалість відкриття та закриття клапанної системи автомобіля.

Відео дня

За його словами, водії можуть виявити, що напрямні, натягувачі та фазообертачі зношуються в міру збільшення пробігу.

"Пробіг цієї машини становить близько 169 000 миль, тому, ймовірно, все зношено, і якщо вам потрібно замінити ланцюги ГРМ, вам доведеться замінити напрямні та поршневі кільця. Коли ви навантажуєте його, він просто просувається занадто далеко, що призводить до проблем у роботі", - пояснив Кілмер.

Відзначається, що 3,5-літровий двигун EcoBoost V6 вперше був встановлений в 2013 році на багато автомобілів Lincoln і Ford, включаючи F-150 і GT. Хоча проблеми з ланцюгом ГРМ торкнулися автомобілів першого покоління, багато вживаних автомобілів на ринку все ще мають таку проблему.

Механік закликав водіїв не витрачати гроші на ремонт, якщо вони зіткнуться з такою проблемою, оскільки їм доведеться міняти всю опору двигуна за величезну суму.

"Насправді не варто відновлювати двигун наполовину. Або робіть все цілком, або купуйте іншу машину. Настав час, коли розумніше позбутися цього двигуна, адже, по правді, дуже мало людей знають, як правильно його відновити. Вони настільки складні, і, крім того, навіть якщо механік знає, то доведеться купувати поршні, правий колінвал, распредвали і багато іншого. Це дорожче, ніж купити машину", - підсумував Кілмер.

Раніше УНІАН писав, що досвідчений механік з 55-річним стажем Скотті Кілмер попередив, що водії бензинових і дизельних двигунів можуть "зруйнувати" життєво важливі деталі автомобіля після простої помилки.

Вас також можуть зацікавити новини: