Автомеханік на прикладі розповів, коли ремонтувати авто не має сенсу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Досвідчений експерт-механік Девід Лонг попередив водіїв про п'ять проблем, які є "смертним вироком" для автомобілів.

У своєму YouTube-каналі Car Wizard Лонг на прикладі Subaru Forester 2000 року випуску пояснив, що деякі проблеми можуть означати, що вашому автомобілю просто прийшов кінець. "Сьогодні ми будемо говорити тільки про смертний вирок для цієї бідної машини", - зазначив він.

При більш уважному огляді Девід виявив першу серйозну проблему в моторному відсіку. Швидке сканування системи виявило проблему з каталітичним нейтралізатором, що, за словами Девіда, відразу зробить будь-який ремонт набагато дорожчим.

Потім він виявив витоки охолоджуючої рідини з кількох частин автомобіля, при цьому "викривальний" витік виходив із прокладки головки блоку циліндрів, а також із водяного насоса і масляного радіатора.

Один з валів ШРКС був залитий водою і майже розламувався навпіл / скріншот

І на цьому проблеми автомобіля не закінчилися: гальма "вийшли з ладу приблизно на три чверті" на кожному колесі, а один з валів ШРКСа (шарнір рівних кутових швидкостей, - УНІАН), що з'єднує колеса з коробкою передач, був залитий водою і майже розламувався навпіл.

Нарешті, вугільна коробка, призначена для захоплення парів палива під час заправки автомобіля, була повністю засмічена, що призвело до проблеми, через яку автомобіль не заправлявся повністю.

"Смертний вирок" полягав у тому, що рахунок за ремонт лише для усунення витоків становив би близько 1700 фунтів стерлінгів (близько 77,7 тис. грн, - УНІАН), тоді як двигун, якби він все ще був у хорошому стані, коштував би лише 1600 фунтів стерлінгів (≈73,1 тис. грн, - УНІАН).

Враховуючи вартість всіх запчастин і роботи, повертати автомобіль "у форму" просто не варто / скріншот

Загалом процес ремонту даного автомобіля міг би обійтися клієнту Девіда в цілих 6000 фунтів стерлінгів (≈274,4 тис. грн, - УНІАН).

У поєднанні з витратами на роботу, кількістю часу, який потрібно буде витратити на це, і ймовірністю виявлення додаткових проблем під час ремонту, це означало, що повертати автомобіль "у форму" просто не варто.

"Навіть якщо я зазнав збитків на цій роботі і фактично виконав її за півціни, а це означає, що я не зароблю ні копійки, вона все одно того не варта. Навіщо нам вкладати в це такі гроші? Ми б відмовилися виконувати цю роботу, це просто нерозумні витрати", - сказав Лонг.

Інші автомобільні новини

Як повідомляв УНІАН, раніше механік з 55-річним стажем Скотті Кілмер закликав власників бензинових і дизельних двигунів ігнорувати поширені поради щодо економії палива, оскільки він можуть пошкодити двигун і скоротити термін служби акумулятора.

Також Кілмер в одному зі своїх відео розповів, як самостійно завести автомобіль, якщо сів акумулятор. Він рекомендував використовувати один поширений, але ігнорований предмет, і розповів, як правильно ним користуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: