Видобуток бурштину ведеться на території лісового заказника / facebook.com/igor.shevchenko

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра екології, бурштинова мафія встигла вкоренитись, і без спецзасобів цю проблему важко буде вирішити. «Це як ніхто знає міністр МВС Арсен Аваков, у якого впідпорядкуванні є і Національна гвардія, і спецпідрозділи, які за тиждень зможуть навести там порядок», - зазначив Шевченко.

За словами міністра, видобуток бурштину ведеться на території лісового заказника, що наносить екологічну шкоду.

Відео дня

Читайте такожБурштинова лихоманка: Житомирська ОДА хоче оголосити Олевський район зоною екологічного лиха

"Видобуток ведеться в межах лісового заказника загальнодержавного значення «Поясківський»! Там навіть сокиру поряд проносити не можна, а «старателі» вже так постаралися, що нанесли велику екологічну шкоду. Тому шановні наші правоохоронні органи, захистіть, будь ласка, ліс хоча би в межах заказників, природних парків та заповідників – бо це святе! Відповідне звернення направив на Міністра Авакова", - написав Ігор Шевченко.

ПРО БУРШТИН.Усі розуміють, що проблема незаконного видобутку бурштину серйозна, і гучних заяв без реальних справ робит...

Posted by Ігор Шевченко on Wednesday, June 24, 2015

Читайте такожЖурналісти й активісти накрили під Олевськом табір копачів бурштину з військовими вантажівками (фоторепортаж)

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає необхідним прийняти пакет законів, які регулюватимуть видобуток бурштину і дадуть можливість легально його видобувати. Він також запропонував здійснювати державну або спеціальну підконтрольну державі приватну скупку і сертифікацію каменів.