На відміну від підорлика малого, підорлик великий – більш потаємний птах / фото facebook.com/zapovidnyk2018

У Чорнобилі "спіймали" на фото рідкісних червонокнижних птахів. На цей раз у заповіднику показали підорлика великого.

Фото птахів, які зробив Сергій Домашевський, з'явилися на сторінці Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповіднику у Facebook.

У Чорнобилі "спіймали" на фото рідкісних червонокнижних птахів / фото facebook.com/zapovidnyk2018

Так, екологи показали підорлика великого. Цей птах дуже рідкісний. Його важко "спіймати" на фото, адже він обирає віддалені від людей місця для гніздування.

Відео дня
Екологи показали підорлика великого / фото facebook.com/zapovidnyk2018

"Підорлик великий (Clanga clanga) – рідкісний гніздовий птах, занесений до Червоної книги України. Наразі в Заповіднику відомо лише про три пари підорлика великого, дві з яких гібридні з підорликом малим. На відміну від підорлика малого, підорлик великий – більш потаємний птах. Для гніздування обирає вологі території (долини річок, болота, великі за площею меліоративні системи) подалі від людей", - повідомили екологи.

Цей птах дуже рідкісний / фото facebook.com/zapovidnyk2018

Рідкісні тварини та птахи Чорнобиля

Раніше УНІАН вже повідомляв, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну екологи часто показували результати роботи "фотопасток". Так, у Чорнобилі вдавалося сфотографувати дитинча коней Пржевальського.

Також у заповіднику бачили красивого лякливого птаха, "спіймати" якого - велика удача. У лютому у Чорнобилі екологи помітили ще й рідкісну тварину кремового кольору.

Вас також можуть зацікавити новини: